Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: Антон Степанов
Дата: 24 вересня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2018/09/24/reiderstvo-chi-sproba-zahistiti-vlasnii-urozhai-scho-naspravdi-koilos-u-petrivskomu-raioni-.htm
економіка, 24 вересня 2018

Рейдерство чи спроба захистити власний урожай: що насправді коїлось у Петрівському районі?

Антон Степанов


Ситуація трапилася нещодавно, 19 вересня, поблизу селища Йосипівка, про що написало чимало засобів масової інформації. Проте, як з’ясовується події не такі однозначні, як їх намагались подати і в ЗМІ і доповідали місцеві поліцейські чини своїм київським керівникам.


Місцевий фермер Олександр Поворознюк ( за прізвиськом "Папа"), який, за словами місцевих мешканців,  вже давно себе вважає «хрещенним батьком» району, якому все дозволено, виїхав на поле зі своїми охоронцями і почав «живе полювання» на людей. Це виглядало, як голлівудський бойовик із застосуванням зброї,  переслідуванням і тому подібне. При цьому на боці Папи виступали і співробітники Петрівського райвідділу поліції. Дійшло до абсурду, по команді Папи, поліцейські затримували випадкових перехожих і тих, хто просто чекав автобус на зупинці. Як кажуть провели «тотальну зачистку»  території.


Після цього працівники Поворознюка під охороною поліції зібрали врожай соняшнику з 500 га землі сільськогосподарських підприємств "Сім вітрів", "Мітвел", «Мітвел плюс» та інших. «Працювали» без упину до ранку. А ранком Поворознюк почав робити заяви про те що,  група чоловіків в балаклавах спробувала зібрати врожай одного з фермерських господарств Петрівського району. А саме з полів, що, нібито в оренді у його ТОВ «Агрофірма П'ятихатська». За словами Поворознюка, невідомі чотирма комбайнами спробували зібрати врожай агрофірми. Водночас із сільгосптехнікою вони прихопили з собою кастети та димові шашки, тому він злякався і викликав поліцію. А поліція, пояснює те, що за заявою громадянина Олександра Поворознюка, вони прибули на місце події і застосували табельну зброю. І не раз .


Але дещо не сходиться в цій історії.  А саме: чому саме Поворознюк, у якого найменша частка на всій згаданнній території заявив про рейдерство? Чому власники інших фермерських господарств та всі учасники конфлікту (27 осіб) затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України? Куди за одну ніч зник урожай з 500 га землі?


За словами очевидців, Папа міг так зухвало вчинити, лише у змові з поліцейськими.  До речі, ті, очевидно, маючи якусь свою вигоду, зумисне дезінформували керівників міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова та нацполіції  Сергія Князєва.


Як же все було насправді? 19 вересня, представники підприємства «7 Вітрів» приїхали планово збирати урожай соняшника на власній території. Але їх комбайни були зупинені охоронцями Поворознюка. З невідомих причин фермер намагався заблокувати доступ до поля. Що б уникнути конфлікту, представники ПП «Сім Вітрів» викликали на місце адвоката, щоб, відповідно до чинного законодавства, врегулювати спір.  В той же час, вісім комбайнів «Агрофірми П’ятихатська» без дозволу власників поля, спробували почати збирати урожай ПП «7 Вітрів» у сусідньому секторі. Охоронці, що постійно чергують на полях були змушені чинити опір чужій техніці. В ході конфлікту, Поворознюк наказав власній охороні обстріляти автівки представників іншого підприємства. Згодом на бік Папи стали і представники поліції і почали переслідувати охоронців полів і застосували табельну зброю. Лише дивом вдалося уникнути людських жертв. В результаті чого, спецпідрозділом КОРД було затримано 27 громадян, серед яких і охоронці і правозахисники. Спочатку їм інкримінували крадіжки, а потім хуліганські дії, але точної причини затримання та тримання під вартою у райвідділку, ніхто назвати не зміг. Після їх затримання, техніка Поворознюка почала працювати на повну . Згідно чинних документів у підконтрольних Олександру Поворознюку фірм в оренді перебуває приблизно 70 га. Проте урожай він зубрав з 500 га! Конкретно, з орендованих земель інших підприємств. Куди зник урожай, що за приблизними оцінками вартує понад 10 млн. грн..? А також хто з державних чинів на цьому нажився? Це питання, на які ми сподіваємось, все ж таки отримати відповіді.


16054Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Светлана Романова24 вересня 2018 19:59
0
А так сразу было не понятно, что начальничку тойоту не за просто=так подарили!
Відповісти
Алла26 вересня 2018 11:29
0
Какому начальнику и кто подарил?
Відповісти
Роман10 жовтня 2018 13:05
0
защищает свое имущество от рейдеров
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: