Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: ДП «Кіровоградтепло»
Дата: 17 травня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2018/05/17/komentar-dp-kirovogradteplo-z-privodu-pres-konferentsii-kerivnika-vat-kirovogradgaz-gladkogo.htm
економіка, 17 травня 2018

Коментар ДП «Кіровоградтепло» з приводу прес-конференції керівника ВАТ «Кіровоградгаз» Гладкого

ДП «Кіровоградтепло»


17 травня 2018 року відбулася прес-конференція голови правління ВАТ «Кіровоградгаз» Олександра Гладкого, яка була присвячена підсумкам опалювального сезону 2017/2018 року у Кіровоградській області.


Віддаємо належне спікеру, який досить пристойно, щирою українською мовою прочитав заздалегідь підготовлений текст своєї промови. На жаль, на цьому змістовні та суттєві пояснення пана Гладкого О.М. по суті зібраної конференції завершилися.


В подальшому на чисельні запитання присутніх журналістів, представників громадськості «топовий спікер» (як його представила модератор CBN) не надав жодної вичерпної, аргументованої та прийнятної відповіді. Єдиним словосполученням, який використовував пан Гладкий О.М. у подальшому спілкуванні із учасниками прес-конференції, було «відповідно до чинного законодавства». В перервах між роздумами пана Гладкого О.М. над наступним запитанням, модератор прес-конференції намагалася встановити черговість питань і їх кількість, мабуть з метою недопущення зайвих та незручних запитань.


У підсумку, суть головних та найбільш важливих питань для територіальної громади міста Кропивницький, які безпосередньо стосувались дій посадових осіб ВАТ «Кіровоградгаз», що призвели до порушення стабільного перебігу опалювального сезону 2017/2018 року у місті, неодноразового припинення розподілу природного газу на опалювальні котельні міста, порушення законних прав та інтересів споживачів послуг централізованого теплопостачання, ймовірного виникнення техногенної катастрофи в масштабах міста, Гладкий О.М. не висвітлив. При цьому без відповіді (словосполучення «відповідно до чинного законодавства» не враховується, як відповідь) залишились наступні питання:


1. Чому ВАТ «Кіровоградгаз» неодноразово протягом опалювального сезону 2017/2018 років були грубо порушені імперативні вимоги п. 1 розпорядження Кабінету Міністрів України №720-р від 4 жовтня 2017 року «Деякі питання опалювального сезону 2017/18 року» щодо виконання оператором газорозподільних мереж безумовного зобов’язання по забезпеченню протягом опалювального сезону 2017/2018 року безперебійного постачання природного газу виробникам теплової енергії?


2. Чи було дотримано ВАТ «Кіровоградгаз» при проведенні припинення розподілу природного газу на котельні ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» в опалювальному сезоні 2017/2018 року Методику визначення технологічного мінімуму споживання природного газу для об'єктів у сфері теплопостачання, затверджену постановою Кабінету Міністрів України від 13 листопада 2013 року №886?


3. Яким чином ВАТ «Кіровоградгаз» було взято до уваги висновки НКРЕКП, як державного регулятора у сфері енергетики та комунальних послуг, щодо неправомірного застосування ВАТ «Кіровоградгаз» коефіцієнту 2 при здійсненні розрахунку вартості природного газу, що має бути компенсований ДП «Кіровоградтепло» ТОВ ЦНТІ УНГА» та КП «Теплоенергетик»?


Зазначені питання, з урахуванням зухвалої діяльності керівника ВАТ «Кіровоградгаз» Гладкого О.М., який неодноразово протягом опалювального сезону 2017/2018 року порушував та ігнорував імперативні вимоги норм чинного законодавства, є вкрай важливими для міста та його жителів – адже попереду новий опалювальний сезон і як вбачається зі слів Гладкого О.М. він буде діяти в межах чинного законодавства, а в його розумінні це означає: на власний розсуд необмежено користуватися правами, наданими газорозподільному підприємству Кодексом ГРМ, а не виконувати зобов’язання, покладені на таке підприємство численними нормативно-правовими актами.


До відома представників ЗМІ та громадськості Гладким О.М. донесена інформація, що ВАТ «Кіровоградгаз» не забезпечить надання послуг з розподілу природного газу теплопостачальним підприємства міста у наступному опалювальному періоді до повного погашення ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» та КП «Теплоенергетик» компенсації з врегулювання небалансу природного газу у сумі 194 млн. грн. та 14 млн. грн. відповідно.


Однак остаточне рішення чи повинні теплопостачальні підприємства сплачувати нараховану ВАТ «Кіровоградгаз» заборгованість і чи є дії ВАТ «Кіровоградгаз» законними по її нарахуванню буде прийнято судом.


Як свідчить практика Верховного Суду України, як вищого судового органу держави, нарахування газорозподільними організаціями теплопостачальним підприємствам компенсації з врегулювання небалансу природного газу є незаконними та такими, що порушують положення чисельних нормативно-правових актів.



фото - kirgas.com

3027Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: