Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор:
Дата: 22 лютого 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2018/02/22/privatbank-mae-posiliti-pozitsii-bezzaperechnogo-lidera-rinku-urjadova-strategija-rozvitku-derzhavnogo-bankivskogo-sektora.htm
економіка, 22 лютого 2018

ПриватБанк має посилити позиції беззаперечного лідера ринку – урядова стратегія розвитку державного банківського сектора



Український уряд підтримав розроблені Міністерством фінансів спільно з міжнародними фінансовими інституціями оновлені засади стратегічного реформування державного банківського сектора. Як повідомляється на сайті Мінфіну, один з головних пріоритетів уряду – це пришвидшення економічного зростання, що неможливо без ефективної банківської галузі. Саме тому стратегія держави в банківському секторі базується як на цілях економічного зростання, так і на завданнях держави як акціонера комерційних банків та розрахована на втілення протягом 5 років.


Згідно зі схваленою урядом концепцією діяльність ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» як беззаперечного лідера роздрібного ринку банківського сектора в Україні буде зосереджено на збереженні позиції банку в роздрібному бізнесі з особливим фокусуванням на платіжному бізнесі. Крім того, діяльність банку буде направлено на побудову в обмежених обсягах портфеля кредитів для юридичних осіб, що характеризуються низьким рівнем ризиків, основним чином зосереджуючись на кредитуванні підприємств малого та середнього бізнесу. Інші внутрішні плани сконцентровано головним чином на зміцненні платформ кредитного андерайтингу та ІТ, а також механізмів керування ризиками та інструментів контролю.


Оптимізація ціноутворення в розрізі активів та зобов’язань, а також цільова програма зі скорочення витрат сприятимуть відновленню прибутковості банку (імовірно уже в 2018 році). Банк запровадить збалансований підхід до фінансування нових кредитів, що базуватиметься на поєднанні активного зменшення обсягу ОВДП, які утримуються банком, і залученні нових депозитів. Пріоритет надаватиметься зменшенню обсягу ОВДП, які утримуються банком.


Як зазначили в уряді, реалізація стратегії держави в банківському секторі дозволить досягти значних переваг як для банківського сектора в цілому (зробить його прибутковим та більш привабливим для іноземних та українських інвесторів), так і для економіки країни (через надання доступу до додаткового фінансування за  більш привабливими ставками) та згенерує додаткові доходи для державного бюджету.


Завантажити презентацію стратегії розвитку державних банків можна за посиланням.


3144Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: