Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: ГУ ДФС у Кіровоградській області
Дата: 16 лютого 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2018/02/16/informatsiju-pro-normativnu-groshovu-otsinku-zemel-naselenih-punktiv-mozhlivo-otrimati-na-veb-portali-dfs-ukraini.htm
економіка, 16 лютого 2018

Інформацію про нормативну грошову оцінку земель населених пунктів можливо отримати на веб-порталі ДФС України

ГУ ДФС у Кіровоградській області


Головне управління ДФС у Кіровоградській області нагадує, що проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів регулюється Законом України від 11.12.2003 №1378-IV «Про оцінку земель» зі змінами та доповненнями (далі – Закон №1378).


Статтею 13 Закону №1378 передбачена обов’язковість проведення нормативної грошової оцінки земель, а періодичність її проведення (не рідше одного разу на 5 – 7 років (повторна нормативна грошова оцінка)) – статтею 18 Закону №1378. 


В Україні у 2013 році завершено проведення нормативної грошової оцінки земель усіх населених пунктів відповідно до ст.13 Закону №1378.


Відповідно до п.289.2 ст.289 Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, за індексом споживчих цін за попередній рік щороку розраховує величину коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель, на який індексується нормативна грошова оцінка сільськогосподарських угідь, земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення за станом на 1 січня поточного року, що визначається за формулою:


Кi = І : 100,

де І – індекс споживчих цін за попередній рік.


У разі якщо індекс споживчих цін перевищує 115 відсотків, такий індекс застосовується із значенням 115.


Коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель застосовується кумулятивно залежно від дати проведення нормативної грошової оцінки земель.


Слід зазначити, п.271.2 ст.271 ПКУ передбачено, що рішення рад щодо нормативної грошової оцінки земельних ділянок, розташованих у межах населених пунктів, офіційно оприлюднюється відповідним органом місцевого самоврядування до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування нормативної грошової оцінки земель або змін (плановий період). В іншому разі норми відповідних рішень застосовуються не раніше початку бюджетного періоду, що настає за плановим періодом.


Інформацію про нормативну грошову оцінку земель населених пунктів можливо отримати на веб-порталі ДФС України за допомогою електронного банера «Довідники» за посиланням:  http://sfs.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/dovidniki-/325490.html



3409Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: