Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою»
Дата: 8 лютого 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2018/02/08/memorandumi-pro-otrimannja-zemli-za-mezhami-naselenih-punktiv-pidpisali-dvi-gromadi-na-kirovogradschini.htm
економіка, 8 лютого 2018

Меморандуми про отримання землі за межами населених пунктів підписали дві громади на Кіровоградщині

Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою»

Меморандуми про строки відведення землі підписали у середу, 7 лютого 2018 року Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградській області та Помічнянська і Тишківська об’єднані  територіальні громади.

На фото, які надала Прес-служба Держгеокадастру у Кіровоградській області, меморандум підписують
Петро Куліш, голова Тишківської об’єднаної територіальної громади, а також Микола Антошин, голова Помічнянської об’єднаної територіальної громади – із Ігорем Зінченко, начальником головного управління Держгеокадастру в області.

Відповідно до підписаних меморандумів у комунальну власність згаданих об’єднаних територіальних громад буде передано 4 070 гектарів.

- Це дуже важливий крок для нашої громади, адже кожну земельну ділянку, яка буде передана із державної у комунальну власність, ми будемо віддавати в оренду виключно через конкурс-аукціон, щоб отримати максимальний відсоток орендної плати, і, відповідно, сплачені орендарем кошти використати на соціально-екномічний розвиток нашої громади, - коментує Петро Куліш, голова Тишківської об’єднаної територіальної громади.

Нагадаємо, що з першого січня Кабінет Міністрів України затвердив постанову про передачу землі у власність об’єднаних громад за межами населених пунктів.

- Підписання меморандуму передбачено розпорядженням Уряду щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад за межами населених пунктів, - коментує Денис Абрамов, радник з регіонального розвитку Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України. 


На його думку, це буде ще один серйозний стимулів до об'єднання громад на Кіровоградщині.

2915Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: