Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор:
Дата: 27 вересня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2017/09/27/agroexpo-2017-pidsumki.htm
економіка, 27 вересня 2017

AGROEXPO-2017: підсумки


V Міжнародна агропромислова виставка з польовою демонстрацією техніки AGROEXPO-2017, яка тривала з 20 по 23 вересня, пройшла на рекордній для України площі – 119 100 м² (відкритий виставковий майданчик – 101 800 м², критий – 17 300 м²).


Особливістю AGROEXPO є те, що новинки сільгосптехніки світових та вітчизняних брендів можна побачити не тільки на статичних експозиціях, а й безпосередньо в роботі в полі на спеціальному полігоні. У цьому році в роботі було показано 48 агрегатів (дискові борони, сівалки, плуги, культиватори, обприскувачі, розкидачі добрив та багато ін.) таких відомих іноземних брендів, як «Lemken», «Pöttinger», «Case H», «Väderstad», «Kuhn». Серед вітчизняних – «Лозівські машини», «Червона Зірка (Ельворті)», «Укрсільгоспмаш», «Велес-Агро», «Оріхівсільмаш» та ін.


Одним із найфеєричніших дійств на AGROEXPO-2017 стало стронгмен-шоу найсильніших атлетів України під керівництвом володаря титулу «Найсильніша людина світу 2004» Василя Вірастюка. Під час заходу було встановлено рекорд України у категорії «Спорт, спец. підготовка» по перетягуванню трактора агрегованого посівним комплексом. В якості «снаряду» була використана зчіпка: трактор NEW HOLLAND T8.40 та посівний комплекс ELVORTI ALCOR 10.0 загальною вагою 27.200 кг. Рекорд встановлювали четверо атлетів, який було зафіксовано «Книгою рекордів України».


Всі чотири дні виставки супроводжувались широкою діловою програмою. У перший день пройшла панельна дискусія Міністерства аграрної політики та продовольства України спільно з Федерацією роботодавців України та за участі народного депутата України, почесного президента асоціації «Украгромаш» Анатолія Гіршфельда. Другого дня відбувся форум «Центральноукраїнський інвестиційний день». У церемонії урочистого відкриття форуму взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні пан Лі Янг-Гу, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Македонія в Україні Столе Змейкоскі та народний депутат України Сергій Тарута.


Новинкою AGROEXPO-2017 стало проведення тест-драйву позашляховиків та кросоверів, де кожен бажаючий зміг випробувати новинки світового автопрому. Крім того, вже традиційну виставку автомобілів «Autoland» було розширено до 5 500 м² та перенесено у критий виставковий павільйон.


Експозиція «Тваринництво та птахівництво» цього року зайняла площу 2000 м² («чиста» площа павільйонів). На експозиції була представлена велика рогата худоба, коні, страуси, вівці, кози, кролі, кури, перепели та багато іншої живності. А на другий день виставки AGROEXPO-2017 відвідувачі змогли поласувати смачними крафтовими (фермерськими) сирами та визначити найкращий.


На AGROEXPO-2017 аграрії мали змогу купити сільгосптехніку всіх можливих видів дешевше. Діяли вже традиційні дві знижкові акції. За умовами першої, у разі підписання безпосередньо на виставці договорів на купівлю техніки, аграрій отримував знижку від 5%. Друга передбачала дисконт від 10%, якщо техніка придбавалась прямо з виставки.


Традиційно на AGROEXPO-2017 працював Всеукраїнський освітній ярмарок, де свої наукові потужності показали 39 навчальних закладів з різних куточків України.


Окремим блоком пройшов культурно-розважальний захід «Покровський ярмарок» з міні-експозиціями, конкурсами, частуваннями, виступами творчих колективів та товарами майстрів декоративно-ужиткового мистецтва з усіх куточків України. В рамках відбувся традиційний конкурс «Гарбуз-велетень». Вага гарбуза склала 46,8 кг. Переможець Валерій Помазан з селища Кожанка Київської області отримав у подарунок 32-дюймовий телевізор. У минулому році найбільшого гарбуза виростив житель Олександрівського району Кіровоградської області Сергій Куценко. Його гарбуз заважив на 63 кг.


Загалом у V Міжнародній агропромисловій виставці з польовою демонстрацією техніки AGROEXPO-2017 взяли участь 585 профільних компаній та 530 учасників «Покровського ярмарку». За чотири дні виставку відвідало 27 250 осіб (у минулому році за три дні ‒ 20 700).


Організатори виставки: Міністерство аграрної політики та продовольства України, Кіровоградська обласна державна адміністрація, Торгово-промислова палата України, Федерація роботодавців України, Національна академія аграрних наук України, Асоціація підприємств-виробників техніки та обладнання для АПК «Украгромаш», ВГО «Українська асоціація аграрних інженерів».


3571Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: