Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: ГУ ДФС у Кіровоградській області
Дата: 11 серпня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2017/08/11/u-kirovogradskii-oblasti-pripineno-dijalnist-chergovogo-konvertatsiinogo-tsentru-.htm
економіка, 11 серпня 2017

У Кіровоградській області припинено діяльність чергового „конвертаційного центру”

ГУ ДФС у Кіровоградській області


Співробітниками податкової міліції Кіровоградської області спільно працівниками прокуратури Кіровоградської області та управління Служби безпеки України у Кіровоградській області припинено діяльність міжрегіонального „конвертаційного центру”, який діяв на території Кіровоградської, Київської та ін. областей.


Групою, у складі 8 осіб, розроблено та впроваджено в діяльність злочинні схеми, основною ціллю яких було ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. 


В результаті проведених в установленому законом порядку заходів, встановлена група, яка отримуючи на рахунки підконтрольних їм суб’єктів господарювання кошти від суб’єктів господарювання, як платників так і не платників ПДВ, здійснювала подальше переведення їх у готівку та криптовалюту (bitcoin). 


Протягом 2016-2017 р.р. злочинцями проконвертовано більше                          200млн.грн., державі завдано збитки у вигляді несплачених податків на десятки мільйонів гривень.


Під час чергового зняття готівкових коштів з банківської установи в учасників конвертаційного центру та в місцях реєстрації підконтрольних злочинцям підприємств вилучено грошових коштів в національній валюті на загальну суму майже 350тис.грн., 21 печатка фіктивних підприємств, фінансова та бухгалтерська документація, комп’ютерну техніку та обладнання для майнінгу крептовалют (bitcoin), пластикові банківські картки, розрахункові та чекові книжки, накопичувачі пам’яті, чорнові записи та інше. 


На даний час тривають слідчо-оперативні заходи, направлені на збір доказової бази та встановлення джерел погашення завданих державі збитків.


 



5435Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: