Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Бібілотека-філія №12
Дата: 6 грудня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2022/12/06/skovoroda-day-u-bibliotetsi.htm
культура, 6 грудня 2022

Skovoroda Day у бібліотеці

Бібілотека-філія №12


3 грудня 2022 року виповнюється 300 років від дня народження Григорія Савича Сковороди — родоначальника і філософії серця, і філософії людини, і філософії життя. Він є одним із символів України,  збагатив її філософську думку та літературу, заклав основи української культурної традиції.

        

Skovoroda Day у бібліотеці-філії для дітей №12 МЦБС міста Кропивницького стартував з презентації книжкової викладки творчого доробку Григорія Сковороди з фонду книгозбірні «Він мудрий словом, розумом, життям».

        

Продовженням заходу стала байкотерапія. «Друже мій, не зневажай байок! Нема нічого смішнішого за розумний вигляд із порожнім нутром і нема нічого веселішого за смішне обличчя з прихованою серйозністю»,- писав свого часу мудрий український філософ Григорій Сковорода. Відвідувачі бібліотеки читали твори Сковороди, слухали аудіо-читання «Байки про котів». Впродовж дня постійно звучали мудрі афоризми великого філософа.

       

«Залишатися ясною душею, не дивлячись ні на що», — головне послання Григорія Савича до нас теперішніх. Тим і прекрасний Григорій Сковорода, секрет мудрості якого ми розгадуємо вже 300 років.


1632Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: