Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 10 листопада 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2022/11/10/literaturnii-dilizhansdo-300-richchja-vid-dnja-narodzhennja-grigorija-skovorodi.htm
культура, 10 листопада 2022

Літературний диліжансдо 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди


2022 рік – рік відзначення 300-річного ювілею великого українського мислителя-мудреця, педагога, філософа, поета, композитора, культурно-освітнього подвижника – Григорія Савича Сковороди.


З цієї нагоди бібліотека №5 провела для своїх користувачів  літературний диліжанс «Мандрівний філософ». Присутні ознайомилися з книжковою викладкою «Світ Сковороди», та здійснили уявну подорож по життєвим стежкам видатного українця. На зупинці «Юність» присутні дізналися про освіту, яку отримав Грицько, про його здібності, що проявилися вже в ранньому віці, про роки навчання в Києво-Могилянській академії. На зупинці «Далекі краї» всі ознайомилися з подіями тих років, коли він подорожував по Європі. Зупинки «Поетична» і «Філософська» розповіли про різні грані його творчості.


Вічний мандрівник і безсрібник, Григорій Сковорода не лише залишив у спадок нащадкам свої твори та роздуми, але й дав рідкісний приклад життя людини, яка дозволила собі жити за покликом душі і навчала того ж інших.


Детальніша інформація на сайті  бібліотеки:

http://biblioteka-filiya5.edukit.kr.ua/


1514Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: