Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 29 липня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2022/07/29/zberezhemo-suverenitet-i-nezalezhnist-ukraini.htm
культура, 29 липня 2022

Збережемо суверенітет і незалежність України


День Української Державності вперше відзначається в Україні цього року, але він стане щорічним  державним святом. Недаремно для нього обрали дату Хрещення Русі, щоб ще раз вказати на глибоке коріння нашої державності, давні традиції державотворення, яке корінням сягає часів заснування міста Києва та розквітло за князювання Володимира Великого. 

 

До Дня Української Державності  в бібліотеці-філії №10 оформлена  книжково-ілюстраційна виставка «Моя Україна – єдина і вільна! ». З матеріалів виставки відвідувачі дізналися, що цей день пов’язаний із розвитком війська та військовими тисячолітніми традиціями. Українці – захисники нашої державності – нащадки воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, вояків УПА. Сучасні Збройні Сили України, стримуючи агресора,  захищаючи суверенітет і незалежність Української держави – доводять, що українці народ-військо.


Святкуючи це свято, ми засвідчуємо також і повагу до Тараса Шевченка, Миколи Костомарова, Володимира Антоновича, Михайла Драгоманова, Івана Франка, Лесі Українки, Михайла Грушевського та інших знаменних представників і представниць національної  еліти і борців за державність та незалежність України. Після всього, що пройшов наш народ, після всього, чого навчились за століття. Українці ніколи не віддадуть своєї незалежності.


2086Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: