Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради», куратор виставки - Тетяна Костенко
Дата: 13 червня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2022/06/13/vidkrilasja-ekspozitsija-kraevidi-kirovogradschini-.htm
культура, 13 червня 2022

Відкрилася експозиція «Краєвиди Кіровоградщини»

КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради», куратор виставки - Тетяна Костенко


13 червня 2022 року Музей мистецтв презентує віртуальну експозицію «Краєвиди Кіровоградщини», присвячену творчості художника Ігоря Вишниченка до 55 - річчя від дня народження.


Навколишня природа завжди надихали художників до творчості. 


Є художники котрі прагнуть зображувати краєвиди, популярні серед туристів, розтиражовані. А є художники, яким більше до вподоби відкривати для себе та глядачів незвідані куточки краю. До таких художників належить Ігор Борисович Вишніченко. 


Ігор Вишніченко народився 13 червня 1967 року у селі Медвін Богуславського району Київської області. Дитинство та юність художник провів у селі Молодіжне Долинського району вже нашої рідної Кіровоградської області.


У 1984-1985 роках Ігор навчався у Кіровоградській школі підготовки керівників художньої самодіяльності по класу художник-оформлювач, (викладач М. Перкас), потім служив в армії, мешкав у Харкові, де навчався                    у художників Г.М. Коновалова та О.О. Безрукова, а також на живописному відділенні Харківського фахового вищого художнього коледжу.


Ігор Борисович брав участь в обласній мистецькій акції – пленері «Кіровоградщина - очима художників» у 2006-2007, 2017-2018 роках, а також був учасником міжнародних та всеукраїнських художніх пленерів: «Калнишева рада» (Ромни), «Мальовнича Тростянетчина» (Тростянець), «Будетлянин Давид Бурлюк» (Лебедин), «Сумська палітра» (Суми) та «Хуст-2010» (Закарпаття). У рамках роботи Міжнародної мистецької програми «Карпатський хребет» наш земляк побував на міжнародному симпозіумі-пленері «Шаян – 2010 - Осінь», а у травні 2009 року їздив на пленер фестивалю української народної творчості «Степограй 2009».


Ігор Вишниченко є учасником Великоднього Благодійного Аукціону 2009-2010 років, що традиційно відбувається в Музеї мистецтв. У 2012 році художник разом із групою художників-однодумців брав участь у створенні диво-писанки, яка в Києві зайняла одне з перших місць серед писанок                             з інших областей України.


У віртуальній експозиції до 55-річчя з дня народження художника Ігоря Вишниченка представлені роботи із фондового зібрання Музею мистецтв: «Гребля» (2011) та «Маки» (2010) .


Митець працює у напрямку реалістичного живопису, і пейзаж – один                    з провідних жанрів у його творчості. Твори художника зберігаються у зібранні Путивльського краєзнавчого музею та в приватних колекціях України.


Художник проживає в селищі Новгородка Кіровоградської області, повен сил, продовжує невтомно працювати, малювати свою улюблену Кіровоградщину прокладаючи свій шлях у мистецтві, що нерозривно пов’язаний з рідною землею. Отже, бажаємо йому натхнення, нових творчих знахідок та молодечого запалу.




1463Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: