Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Лариса Семенова, відділ соціокультурної діяльності
Дата: 28 травня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2021/05/28/tri-sekreti-pismennika-olega-bondarja.htm
культура, 28 травня 2021

Три секрети письменника Олега Бондаря

Лариса Семенова, відділ соціокультурної діяльності


У Кропивницькому в рамках традиційного травневого свята «Бібліофест та Великій Перспективній» у відділі краєзнавства ОУНБ імені Дмитра Чижевського відбулася зустріч з письменником-земляком Олегом Бондарем.


Олег Бондар – відомий в Україні та за її межами майстер пригодницько-містично-детективного жанру. В літературу прийшов з журналістики, де пропрацював більше 30 років. Його статті друкувались у «Вечірній газеті», «Народному слові», «Кіровоградській правді», «Голосі України». 1993-го у Центральноукраїнському видавництві вийшла перша повість «Улыбка дьявола». 


Як розповів письменник, читати він почав дуже рано. Першою книгою була казка «Кобиляча голова». Далі — Стівенсон, Дюма, Діккенс, Жюль Верн та інші автори пригодницького жанру. Невеличкі оповідання почав писати ще у школі. Та читати нікому не давав, бо навіть сам не міг розібрати свій почерк. А коли розбирав, читав уголос. Але, крім бабусі, колишньої вчительки, до письменницьких потуг рідня ставилася скептично. 


Через багато років Олег Бондар став лауреатом літературної премії Валерія Гончаренка. У Німеччині 2012 року були опубліковані «Кольцо из склепа», «Врата в преисподнюю» та «Убитое счастье». Зараз письменник співпрацює з українськими видавцями. Минулого року Олег став фіналістом міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» за соціально-психологічний  роман «Убивчий аромат цитрусових». 


Цікавою виявилася історія написання роману та участі у конкурсі. Письменнику кілька років тому колега запропонувала написати жіночий роман з коханням, еротикою та хепі-ендом. Але замість історії Її та Його вийшов соціальний роман про реалії сучасного життя. Співробітництво з різними видавництвами не склалося, автор не знав, що робити зі своїм твором, тому відправив його на «Коронацію слова». Роман потрапив у фінал конкурсу. 


«Вбивчий аромат цитрусових» днями виходить у видавничому домі «Кондор». У видавництві «Ліра» готується до друку соціальний трилер «Відірваний аркуш». Сам письменник допрацьовує авантюрно-пригодницький роман «Вража ущелина».


На прохання відвідувачів книгозбірні письменник дав три поради своїм молодим колегам. По-перше, забути про авторитети і кумирів. По-друге,  уважно і ретельно вичитувати твір і лише після цього кудись його надсилати. По-третє, брати участь у конкурсах. Це стане запорукою дружнього відношення видавництв. 


Зустріч з Олегом Бондарем можна подивитися на  facebook-сторінці книгозбірні чи на YouTube. 


      



2198Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: