Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Марія Войченко – науковий співробітник відділу фондів Музею мистецтв
Дата: 29 жовтня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2020/10/29/vidkrilasja-ekspozitsija-blizkii-ale-takii-dalekii-shid-.htm
культура, 29 жовтня 2020

Відкрилася експозиція «Близький, але такий далекий Схід»

Марія Войченко – науковий співробітник відділу фондів Музею мистецтв


28 жовтня 2020  року у  КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради» була відкрита експозиція, присвячена сходознавчій тематиці: «Близький, але такий далекий Схід».


Наші відвідувачі вже звикли до традиційних заходів від нашого працівника відділу фондів - Марії Войченко, яка створює для слухачів своїх майстер-класів атмосферу, що відносить їх у Піднебесну. Сьогодні ми урізноманітнюємо тематику наших заходів і пропонуємо вам сісти на уявний літак, який перенесе вас із далекого до близького Сходу. Музей пропонує розширити кордони своїх знань і доторкнутися до культури країн, які є не менш привабливими ніж Китай. Ми дозволимо вам відчути себе однією ногою                     в державах арабського світу. З нами ви зможете відчути себе Аладіном, Жасмін, чи навіть Джином! Арабська ніч, бедуїни, верблюди, шейхи та їх гарем, сури священного Корану. І це все чекає на вас!


Вишенькою на торті буде прекрасна робота, яка лишиться у вашому قلب-кальбі (з арабської - серце) - «На Суецькому каналі», виконану митцем Петром Суліменко. На додачу, ви помилуєтеся елементами традиційного арабського одягу.


У музеї заплановано кілька заходів до виставки: онлайн презентації,                які проведуть молоді сходознавці і за сумісництвом діючі викладачі                            та перекладачі - Валерія Пітиляк та Олександр Боднар. Саме ці спеціалісти                  і випускники кафедри сходознавства ім. Ярослава Дашкевича у Львівському університеті ім. Івана Франка розкриють нам усі таємниці Сходу і розвінчають усі міфи про мусульманство, статус жінок у цих країнах і в цілому про край,              де наймагічніша ніч.


Чекаємо на Вас у Музеї мистецтв! 


            

         

         

                                           

                                                     


1691Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: