Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Дмитро Шульга; фото – Артем Галкін, Анастасія Мантач, Дарина Дейнеко-Казмірук
Дата: 7 червня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2019/06/07/sara-vinkenshtette-mene-zatsikavila-istorija-pro-dvoh-hlopchikiv-kozhen-z-jakih-vtrativ-svii-dim-.htm
культура, 7 червня 2019

Сара Вінкенштетте: «Мене зацікавила історія про двох хлопчиків, кожен з яких втратив свій дім»

Дмитро Шульга; фото – Артем Галкін, Анастасія Мантач, Дарина Дейнеко-Казмірук



На 48-му Міжнародному кінофестивалі «Молодість» німецька режисерка Сара Вінкенштетте представляла свій дебютний повнометражний фільм «Занадто далеко», який був відібраний у конкурсну програму «TEENSCREEN» (і як пізніше з’ясувалося, став найкращим на думку дитячого журі). Після прем’єри режисерка погодилася відповісти на кілька наших питань.


 Саро, як відбувалася робота над «Занадто далеко»?

Це був мій перший повнометражний фільм, до цього я знімала лише короткометражні стрічки. Зйомки тривали 40 днів, зокрема в справжніх таборах для біженців із Сирії. Було важко організувати зйомку, тому що в Німеччині знімальний день для дітей не має тривати більше 3 годин.


Чим Вам так припала до душі історія, яку ми побачили у стрічці, що саме її Ви обрали для свого першого повного метру?

Автором сценарію є не я, а моя подруга. Мене зацікавила історія про двох хлопчиків, кожен з яких втратив свій дім, але в різний спосіб. І мені стало цікаво, як я зможу перенести цю історію на екран.



Що під час роботи над фільмом стало для Вас найбільшим викликом? Яка сцена виявилася найважчою?

Найбільш важкою я б назвала сцену на футбольному полі в новому місті. Це була одна з перших сцен для Таріка, а він справді біженець із Сирії, він не може добре розмовляти німецькою, до того ж не вміє грати у футбол. І в тому епізоді йому треба було грати у футбол, грати як актор і говорити німецькою. Тому для нього це була дуже важка сцена. І для мене також.


Як же тоді Ви знімали футбольний трюк Таріка?

У нас був дублер.



 Чому Ви для фільму з усіх видів спорту обрали футбол? І скільки гравців збірної Німеччини з футболу Ви знаєте?

Я справді цікавлюся футболом і знаю багатьох футболістів (сміється). А для фільму я обрала футбол, бо він, звісно, дуже популярний в Німеччині, і також мені було важливо, щоб це був командний вид спорту. Адже мені треба було показати проблеми вливання героїв у нову команду.


А Вам не хотілося трохи поглибити потенційні конфлікти цієї історії: скажімо, батьки Бена якісь занадто добрі, хулігани в школі підозріло швидко дають спокій новачкам…

Я не вважаю, що оточуючі поставилися до Таріка, та й до Бена неприродно добре. Обидва герої не одразу пристосовуються до класу, не одразу пристосовуються до команди – це звичайна ситуація для німецького суспільства. Я прагнула показати нормальне середовище і не хотіла відобразити усе це складніше, ніж воно трапляється в реальному житті.


У Вас не було остраху братися саме за сімейне кіно, адже його, на відміну від якихось комедій для дорослих, важче продати для прокату в інші країни?

Перш за все, мені подобається працювати з дітьми. До того ж я режисер, а не продюсер, для мене не є важливим комерційний успіх, я хочу розповідати історії, які мені цікаві. Але я легко можу уявити, що знімаю фільми для дорослої аудиторії.






2370Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: