Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Наталія Андрійченко, завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу
Дата: 23 квітня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2019/04/23/libraria-tsifrovii-arhiv-ukrainskoi-periodiki.htm
культура, 23 квітня 2019

LIBRARIA – цифровий архів української періодики

Наталія Андрійченко, завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу


В обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.І.Чижевського у кожному структурному підрозділі надається безкоштовний доступ до електронного архіву Української періодики LIBRARIA. 


Це ресурс оцифрованих періодичних видань із фондів українських архівів та бібліотек, музеїв, Книжкової палати України, що видавалися у різних регіонах України та поза її межами від початку до 50-х років ХХ ст. Загалом користувачам доступно близько 700 000 сторінок понад 400 видань українською, польською, німецькою, румунською, ідиш, кримсько-татарською та російською мовами. 


Вільний доступ до архіву української преси ОУНБ ім. Д. І. Чижевського отримала завдяки проекту LIBRARIA компанії Архівні інформаційні системи (АІС), яка з 2012 року співпрацює з бібліотеками, архівами та науковими інституціями в Україні та за її межами. Мета проекту – надати доступ онлайн до якомога більшого масиву оцифрованої української історичної періодики. 


До послуг користувачів – цифрові зображення газет, а також численні інтерактивні інструменти для повнотекстового пошуку кожного номера видання. Все це надає широкі пошукові можливості, при цьому користувачі можуть вільно працювати і завантажувати потрібні матеріали. 


Цифровий архів колекції українських газет LIBRARIA – колосальне джерело інформації для сучасних дослідників про події столітньої давнини.


Запрошуємо до обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Д.І.Чижевського за адресою: м.Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24. 



2678Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: