Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Дмитро Шульга, спеціально для "Кіровоград24"
Дата: 15 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2018/11/15/oleksandr-zhovna-predstaviv-svoih-zhinok-literaturnih-i-kinematografichnih.htm
культура, 15 листопада 2018

Олександр Жовна представив своїх жінок – літературних і кінематографічних

Дмитро Шульга, спеціально для "Кіровоград24"


Адже саме так – «Жінки Олександра Жовни» – називався не те щоб творчий вечір, скоріше, творчий полуденок (хто був на заході – зрозуміє, чому саме так я висловився) чи не найвідомішого письменника нашого краю, а з недавнього часу ще й кінорежисера і сценариста, що відбувся 14 листопада в Обласній універсальній науковій бібліотеці імені Д. Чижевського за ініціативи видавництва «Імекс-ЛТД».


Літературна частина була присвячена найновішій на цей час книжці-білінгві «Малюнки з минулого»/ «Из тетради улетевших бабочек». Як розповів Олександр Жовна, ідею тексту йому підказала одна знайома, розповівши про таємничу жінку, котра одного дня виграла купу грошей в казино Монте-Карло. Письменник спробував розвинути цю історію, і в результаті вийшла мелодраматична повість з елементами містики та детективу, події якої відбуваються на тлі буремних історичних перипетій початку ХХ століття та яка містить відсилання до знакових творів світової літератури.


Окрім найновішої книги, Олександр Жовна розповів присутнім про свій найновіший фільм – екранізацію знаної повісті «Історія Лізи». До речі, вперше про початок роботи над стрічкою письменник і режисер оголосив на минулорічному «Весняному книговирі». Запрошеною на захід була й виконавиця головної ролі (а, як відомо, у книзі йдеться про дівчину із синдромом Дауна) Маріанна Архарова. Лишається дочекатися прем’єри та того, як фільм про красу і ницість людських почуттів, про терпимість до особливих людей, про доброту і жорстокість сприйме глядач в Україні й, певно, не тільки, адже, судячи з усього, «Історія Лізи» знята у форматі фестивального кіно, тому є шанс, що це кіно може мандрувати міжнародними кінофестами.


2626Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: