Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Надя Ухаліна, "Кіровоград24"
Дата: 16 квітня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2018/04/16/u-kropivnitskomu-startuvav-literaturno-teatralnii-konkurs-po-tvoram-oleksandra-zhovni-foto-.htm
культура, 16 квітня 2018

У Кропивницькому стартував літературно-театральний конкурс по творам Олександра Жовни (ФОТО)

Надя Ухаліна, "Кіровоград24"


Сьогодні, 16 квітня, у Прес-клубі міста Кропивницького відбулася прес-конференція, у ході якої презентували літературно-театральний конкурс серед шкіл Кропивницького за мотивами творів Олександра Жовни.


У Кропивницькому письменник спільно з народним депутатом Костинтином Яринічем започаткували літературно-театральний конкурс, суть якого полягає в тому, щоб шкільні колективи поставили будь-який уривок, або твір повністю (обмеження не ставляться). Нагорода – забезпечення книгами та грошові призи на оснащення бібліотеки.


«Олександр Жовна – прекрасний сучасний письменник, який відкритий до співпраці. Я вважаю, що для нашого міста така подія є досить знаковою. Тож, сподіватимемося на гарні результати», -  каже нардеп Костянтин Яриніч.


«Можна вибрати якусь частину або весь твір. Має бути якась постановка на 10-15 хвилин. Дуже хотів, щоб до цього дійства більшою мірою долучилися діти, аби побачити, що в моїх творах знаходять вони», - розповідає Олександр Жовна.


Підсумки конкурсу проводитимуть в актовій залі НВО №6, очолюватиме журі Олександр Жовна. Час підведення пудсімків ще не визначенно.


«Буде призовий фонд, за результатами буде 3 переможця. Планувалося провести конкурс в середині травні, але, у зв’язку зі зверненнями, можливо буде перенесено на вересень місяць, через брак часу для підготовки», - розповіла Лариса Костенко – начальник управління освіти і науки міста Кропивницького.



Довідка: Олександр Жовна – український письменник, кіносценарист, лауреат премій «У свічаді слова» Євгена Бачинського (США, 1996), «Благовіст» (1999), Лауреат Обласної літературної премії ім. Є. Маланюка (2008), за книгу оповідань та повістей «Її тіло пахло зимовими яблуками» у номінації «Художня література»,  Був членом Національної Спілки письменників України з 1994 року. Нещодавно Олександр Жовна вийшов з неї.



            

11966Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: