Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Оксана Віжевська - художник І категорії відділу музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»
Дата: 20 липня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2017/07/20/vinochok-viti-zhittja-ljubiti.htm
культура, 20 липня 2017

Віночок вити - життя любити

Оксана Віжевська - художник І категорії відділу музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»

 

У вівторок, 18 липня,  у відділі Кіровоградського обласного художнього музею - картинній галереї Петра Оссовського "Світ і Вітчизна" відбувся майстер-клас із виготовлення віночка з крепованого паперу. Плетіння вінка є давньою традицією українського народу. 


Віночок для українських дівчат із давніх давен є не тільки прикрасою,                а й важливим елементом життя, оберегом, який захищає від хвороб, згубного ока, недоброго духу. Знали наші прабабусі й секрети, які квіти збирати.                         У віночок вплітали ромашки, чорнобривці, незабудки, барвінок, любисток, волошки, мак, калину та ін. 


Із розвитком технологій виникають і нові матеріали та способи створення прикрас, зокрема й віночків. Популярні зараз головні убори                         із  штучних та воскових квітів,  атласних стрічок в техніці канзаши,  полімерної глини,  фоамірану (пластичного пінистого матеріалу для рукоділля)  тощо.  На майстер-класі ми створювали сучасний аналог вінка                    з креп-паперу. Процес  виготовлення не складний і дівчатка, які відвідали захід, поетапно вчились вирізати заготовки (пелюстки, листочки), формувати з них квіти і клеїти на жорстку основу з товстого дроту. Діти з захопленням майстрували, проявляли фантазію та творчий підхід до роботи.


Дякуємо учасникам, що відвідали наш захід та запрошуємо на наступні майстер-класи!


Та нагадуємо, що Кіровоградський обласний художній музей пропонує відвідувачам також наступні майстер-класи:  із петриківського розпису, витинанки, квілінгу, ляльки-мотанки, аплікації, виробів із солоного тіста та ін., які можна замовити і індивідуально.


       

        


6214Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: